Egy éve folyamatosan kevesebbet ér a pénzünk, amiért ugyanannyit dolgozunk, egyre többet fizetünk az albérletért, egyre messzebb kerülünk a saját ingatlantól. A kormány:

  • szégyenletes szociális törvényt fogadott el tavaly;
  • évek alatt megsemmisítette a szociális védőhálót;
  • nyerészkedett a végrehajtói maffia garázdálkodásain;
  • beígérte, de meg nem építette a tanulókat segítő diákvárost.

Így jutottunk ide, hogy ma Magyarországon szociális és lakhatási válság van.

Mi, józsefvárosiak és ferencvárosiak is nehéz helyzetben vagyunk: egyre többen és egyre inkább érezzük a válság hatásait a hétköznapjainkban; az önkormányzat bővülő szociális kiadásai ellenére is szélesedik a bajba kerülő réteg, fokozatosan veszítjük el a biztonságérzetünket a saját lakókörnyezetünkben.

Hajléktalan emberek, bajbajutottak, dolgozók és jobb módúak egyaránt ugyanannak a válságnak a következményeit érezzük. A kormány feladata ezt a válságot megoldani, de ők semmilyen támogatást nem adnak a helyiek problémáinak kezelésére, az elszegényedés megállítására és a hajléktalan emberek helyzetének javítására.

13 év kormányzás, 9 év kerületi és fővárosi Fidesz-vezetés után is azt látjuk: a kormánypárt nem hajlandó a közös pénzünket arra költeni, hogy megoldja a közös nehézségeinket. Ezért most mi jövünk!

Három követelésünk van a szociális feszültségek enyhítéséért, hogy kiutat kínáljunk a bajba jutott honfitársainknak, lakótársainknak! Követeljük:

  1. ne kerüljön több ember az utcára: alakítsuk át a magáncsőd intézményét, növeljük az álláskeresési járadék összegét és a folyósítás időtartamát, és adjunk lakhatási támogatást azoknak a családoknak, akik elveszítik a lakhatásukat és nem rendelkeznek másik ingatlannal;
  2. jobb lakhatási körülményeket: bővítsük és fejlesszük a munkásszállókat, a bérlakásokat, a diákszállókat, hogy esélyt adjunk azoknak, akik előre akarnak lépni, hogy annak is legyen hol laknia, akinek az albérlet megfizethetetlen;
  3. a hajléktalanellátás átalakítását: területileg jobban elosztott, kisebb ellátóintézményekre van szükség (a főváros hajléktalanstratégiája nyomán).

Arra kérünk téged, segíts hangot adni a kerületieknek: támogasd a követelésünket a tisztességesebb lakókörnyezetünkért! Írd alá a petíciót!