Jámbor András vagyok,

Józsefváros és Ferencváros képviselője a ti szavazataitok által, két gyermek édesapja. Nekem ez a körzet az otthonom: itt nőttem fel és a gyermekeim is itt tették meg az első lépéseiket, ide járnak iskolába, óvódába. Pártonkivüliként, a Szikra mozgalom képviselőjeként pontosan ezért tudom, miért kell küzdenem: a helyi lakosok jól létéért, azért, hogy helyben és Magyarországon is minél többen tudjunk az egyről a kettőre, a kettőről a háromra jutni! Kérlek, támogass ebben a munkában, iratkozz fel a hírlevelemre, és küzdjünk közösen egy tiszteségesebb Magyarországért, Józsefvárosért, Ferencvárosért!

Szerezzük vissza a jövőnket!

Sok mindent újra kell gondolnunk, amelynek újragondolására eddig nem fordítottunk elég energiát, amikor politikáról beszéltünk.

Miért nem szeretjük a munkánkat? A munkaalapú társadalom helyett miért nem egy olyan társadalmat képzelünk el, ahol a cél a tisztességes munkahelyek, a tisztességes béradás, a pihenéshez és kikapcsolódáshoz való jog, a munkahelyi demokrácia eszméjének bevezetése? Ki birtokolja a médiát, és ezzel a politikai hatalmat? Miért oligarchák, háttéremberek, és miért nem az újságírók és a nép? Kinek jut gondoskodás? Miért azoknak akik amúgy is tudnak magukról gondoskodni. Miért nem azoknak, akiknek ha lehetőséget ad az állam, megtudják szüntetni a lecsúszásukat, és a szegénység tovább örökítését? Miért nem beszélünk a 21. század veszélyeiről? Ha nem szerezzük vissza a jövőnket, és nem cselekszünk, akkor pont úgy fog a közösségi média, a globális nagytőke, a robotizáció és legfőképp a klímakatasztrófa átrobogni rajtunk, mint most a koronavírus-járvány.

Azért indulok az előválasztáson, mert velem nem csupán egy jelöltet, hanem egy közösséget, gondolatokat, és témákat nyer az ellenzéki koalíció, velem nyerni fogunk! Olvassátok el a programomat, és támogassátok a jelöltségemet!

Beleolvasol a programomba?

1
Szabadrablás helyett szabadságot a dolgozóknak!

A rendszerváltás óta a magyarországi dolgozók egyre védtelenebb helyzetbe kerültek a munkáltatókkal szemben, ez 2010 után pedig csak fokozódott. Pedig Magyarországon komoly hagyománya van a dolgozói összefogásnak és önrendelkezésnek. Ezt a hagyományt kell újjáélesztenünk, hogy a dolgozók valóban szabadok lehessenek!

2
Propaganda helyett médiát a közösségnek!

Állami százmilliárdokból működik a kormányzati propaganda és a kormányzati sajtógépezet, ami mindent letarol az útjából. Ahhoz, hogy a közösség valódi hírekhez juthasson hozzá, ki kell szabadítanunk a médiát a hirdetők és az oligarchák karmaiból. A közmédia megszüntetésével olyan médiarendszert hozunk létre amely az újságírók kezében van, és a működését a nép biztosítja!

3
Urizálás helyett gondoskodó Magyarországot!

A koronavírus-járvány bebizonyította, hogy a gondoskodó ágazatok milyen létfontosságú szerepet játszanak az emberek hétköznapi életében. Ma tisztábban láthatjuk, mint eddig bármikor, hogy véget kell vetnünk a közszolgáltatásaink kivéreztetésének és újjá kell építenünk azokat, ha el akarjuk kerülni társadalmunk teljes szétesését!

4
Kerüljük el a klímakatasztrófát, szerezzük vissza a jövőnket!

Több időt nem vesztegethetünk el, a koronavírus-járvány következtében kialakult társadalmi krízis, a klímaválság és az életünk minden területén jelenlévő globális vállalatok okozta károkat haladéktalanul kezelnünk kell. Közösen, demokratikus döntéshozatallal kell választ találjunk a 21. század kihívásaira. Ahhoz, hogy elkerüljük a katasztrófát, cselekednünk kell!

Támogatod?

Legyél része a csapatomnak!

Szükségünk van rád, szükségünk van egymásra. A mi politikánk mögött nem állnak nagy pártok vagy a gazdasági elit tagjai, csak a közösségünkre, csak egymásra számíthatunk. Kint kell lennünk az utcákon és a tereken, ott kell lennünk, hogy közösségként meggyőzzük az embereket, hogy helyben és országosan is változást tudjunk eléri, hogy visszaszerezzük a jövőnket. Csak együtt tudjuk elképzelni és megvalósítani azt a Magyarországot, amelyikben jó élni.

Csatlakozol?

Támogasd a munkám!

Mögöttünk nem állnak milliárdos oligarchák, csak a közösségünkre és a velünk szimpatizáló támogatókra számíthatunk. Szállj be te is pénzadománnyal, ha megteheted! A felajánlott összeget közösségépítő munkára fordítjuk, mert erős közösségek kellenek, hogy együtt felépíthessünk egy szolidáris és szabad országot. Bármekkora segítség számít, szállj be akár csak egy ezressel, mert hosszú út áll előttünk, aminek a költségeit kövenként kell összehordanunk.

Beszállsz?

Gyakori kérdések

Hol húzódik a körzet határa?

A körzet lefedi a nyolcadik és a kilencedik kerület nagyobb részét. A nyolcadik kerületből csak a József körút és a Kálvin tér közötti szakaszok nem alkotják a választókerület részét (ezek a budapesti 1. számú választókerülethez tartoznak), a kilencedik kerületben pedig a Thaly Kálmán utca jelenti a határt a 6-os és az 1-es választókerület között, itt a körúthoz közelebbi részek esnek ki a 6-os körzetből.

Mi az a Szikra mozgalom, aminek a képviselője vagy?

A Szikra Mozgalom egy rendszerkritikus baloldali, szociális és zöld ügyeket képviselő politikai szervezet.

Mint honlapjukon is írják: “Látva a kortárs baloldali politizálás kihívásait, célunk a politikai térben összekötni a lakhatási, környezetvédelmi, dolgozói és szociális ügyeket, kihasználva az utcai direkt aktivizmus, a nyilvános rendezvények és az online tudásátadás, illetve adott esetben az intézményes politika eszközeit. Célunk emellett a meglévő politikai rendszerre való nyomásgyakorlás, a hatalom gyakorlóinak számonkérése.“

A Szikra Mozgalom 2021-ben alakult a korábbi Szabad Budapestből, a 2019-es önkormányzati választásokon mind Baranyi Krisztina, mind Pikó András, mind Karácsony Gergely kampányát segítették.

A Szikra Mozgalom egy rendszerkritikus baloldali, szociális és zöld ügyeket képviselő politikai szervezet. A 2019-es önkormányzati választásokon kezdtünk közösen dolgozni, többek között Baranyi Krisztina, Pikó András és Karácsony Gergely sikeres kampányát segítettük. Látva a kortárs baloldali politizálás kihívásait, célunk a politikai térben összekötni a lakhatási, környezetvédelmi, dolgozói és szociális ügyeket, kihasználva az utcai direkt aktivizmus, a nyilvános rendezvények és az online tudásátadás, illetve az intézményes politika eszközeit. Célunk emellett a meglévő politikai rendszerre való nyomásgyakorlás, a hatalom gyakorlóinak számonkérése.

Feliratkozol Jámbor András hírlevelére?