Csatlakozz! Ha vagyunk ötezren, kimegyünk tüntetni a Diákvárosért, a Fidesz ellen!

Miután szerdán kiderült, hogy a kormány végig hazudott a Diákváros és az országot eladósító kínai egyetem ügyében, lépnünk kell!

A kormány egyelőre nem oldotta fel a gyülekezési korlátozást. Mégis azt gondoljuk, az országot eladósító kínai egyetem, és a 8-12 000 ember számára megfizethető lakhatást jelentő Diákváros ügye van annyira fontos, hogy megharcoljunk érte a Fidesszel szemben, akár az utcán is!

De egy ilyen tüntetésnek akkor van értelme, ha sokan vagyunk. Ha van 5000 ember, aki előre regisztrál, hogy a gyülekezési korlátozás feloldása után kimegy tüntetni a Fidesz ellen, akkor mi megszervezzük ezt a tüntetést a feloldás után az első rákövetkező hétvégére!

Ha a Fidesz nem oldja fel a gyülekezési korlátozást a foci EB idejéig, akkor a már regisztráltakkal közösen döntünk arról, hogy hogyan tovább!

Mi azt gondoljuk, itt az idő utcára menni! A Fidesz a Diákváros helyére 2016-ban és 2019-ben is 8-12 000 megfizethető kollégiumi és apartman lakást ígért. Ez nem csupán egy ingatlanfejlesztés, hanem egy olyan terv, amely a teljes budapesti lakáspiacra hatással lenne.

Ha a Diákváros az eredeti tervek szerint felépül, olcsóbb albérlethez juthatnak a kollégisták, a dolgozók, a pályakezdők, a fiatal családosok, de akár azok is, akik ki akarnak törni a szegénységből. A 8-12 ezer új lakással ráadásul a teljes budapesti albérletpiacra nehezedő nyomás enyhülne!

Nekünk olcsó lakhatásra van szükségünk, nem 450 milliárdos hitelből felépülő gigafejlesztésre, ami a magyar cégeknek és dolgozóknak semmi hasznot nem hajt. Mára egyértelmű, hogy hazugság, hogy a Fudan egyetem és a Diákváros egy helyen megvalósítható, ezért elutasítjuk a kínai egyetem tervét.

Ha egyetértesz, regisztrálj jobb oldalt a tüntetésre, és küldd tovább ezt a linket az ismerőseidnek!

A tüntetésere várjuk minden párt szimpatizánsait, zászlóit és politikusait is. Ha elég sokan lesztek, akik csatlakoztok, akkor fel is vesszük a kapcsolatot a hatpárti ellenzékkel a tüntetés szervezése kapcsán.

A petíció aláíróit csak a Diákváros ügye kapcsán fogjuk keresni (kivéve, ha bepipálják, hogy Jámbor András kampányról is szeretnének értesítést kapni). Amint véglegessé válik a helyszín és az időpont, az összes feliratkozót azonnal értesítjük emailben és sms-ben!

 

Jámbor András,

a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselőjelölt Budapest 6-os számú OEVK-ban: Józsefvárosban, Ferencvárosban és a József Attila-lakótelepen, a hatpárti ellenzéki előválasztáson.

 

 

 

 

186

támogató eddig

Ha egyetértesz, regisztrálj a tüntetésre!

Kötelező kitölteni
Kötelező kitölteni
Kötelező kitölteni
Kötelező kitölteni
El kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatót