Nem az országot eladósító kínai gigaegyetemre, igen a diákok lakhatására!

A legújabb hírek szerint a kormány a ferencvárosi Diákváros területén az előzetes megállapodással ellentétesen nem olcsó, diákoknak jutó lakhatást és zöldterületet, hanem kínai gigaegyetemet kíván építeni, az országot eladósító hitelből. Még 2016-ban döntött amellett, hogy a területen zöldterületnek és 8500 kollégiumi férőhelynek kell létrejönnie. Ezt a döntését 2019-ben meg is erősítette, sőt, már 12000 férőhelyről beszélt.

A mostani hírek szerint mégis 450 milliárdos hitelt venne fel a kormány Kínától, amelyből egy kínai egyetem építését finanszíroznák a területen. A beruházáshoz Kína nem csak pénzt adna, de azt teljes egészében kínai cégek bonyolítanák, ottani alapanyagokból és Kínából ide szállított munkaerővel! Ez a félezer milliárd forint, amiből a kínai egyetem és környezete épülne, több pénz, mint a teljes magyar felsőoktatás éves költségvetése. A beruházás és a hitel feltételeiről, illetve a beígért diákváros sorsáról a nyilvánosság semmilyen tájékoztatást nem kapott!

Ez elfogadhatatlan! Ezért kérünk arra, aláírásoddal támogasd ezt a petíciót, hogy együtt léphessünk fel ez ellen a gigaberuházás ellen!

Igen a diákok és tanárok megfizethető lakhatására, igen a duna-parti zöldterületekre, igen a munkahelyteremtésre és a magyar vállalkozásoknak jutó megbízásokra!

Nem az országot eladósító hitelre, nem a külföldi tőke feltétlen kiszolgálására, nem a környezetrombolásra, nem a korrupt és veszélyes háttéralkukra és titkos megállapodásokra!

Követeljük a kormánytól, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot, kiemelten az érintett helyi közvéleményt. Milyen tervek alapján, milyen pénzből, milyen cégekkel, milyen beruházást kíván megvalósítani? Milyen hatalmi játszmákban szolgáltatja ki Ferencváros legértékesebb területét? Kinek a hasznára épül a fővárosunk? Tájékoztassa erről a 2019-es önkormányzati választáson a nép által megválasztott kerületi és fővárosi vezetést!

Országgyűlési képviselőként, és az addig folytatott kampányban is mindent meg fogok tenni, hogy ebben a formában ez a beruházás ne valósulhasson meg! Aláírásoddal csatlakozz a kampányhoz, hogy együtt tudjunk cselekedni, ha cselekedni kell!

 

Jámbor András,

a Mérce volt főszerkesztője, országgyűlési képviselő-jelölt Budapest 6-os számú OEVK-ban: Józsefvárosban, Ferencvárosban és a József Attila lakótelepen, a hatpárti ellenzéki előválasztáson.

Ha egyetértesz, írd alá a petíciót!

Kötelező kitölteni
Kötelező kitölteni
Kötelező kitölteni
Kötelező kitölteni
El kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatót