Adja vissza a pénzt a Fidesz az önkormányzatoknak - köztisztaságra, zöldítésre, szociális ellátásra!

None

A Fidesz-kormány bosszúból elvette az önkormányzatok bevételeinek egy részét, mert már nem a Fidesz emberei irányítják azokat! Követeljük, hogy a Kormány adja vissza az elvett pénzeket, hogy jusson a helyi lakosok számára szükséges szolgáltatásokra!

Adják vissza a Budapestnek járó pénzt!
Miközben a központi költségvetés bevételei nőnek, Budapest működési költségvetése reálértéken csökken. Adja vissza a Fidesz az elvett iparűzési adót, állítsa vissza a 2019-es állapotokra a feltöltési kötelezettséget, a szolidaritási hozzájárulást és a közműadókat! Adja vissza a Kormány az egyszeri elvett költségekkel együtt 100 milliárdos megszorítást a fővárosiaknak, hogy jusson a közlekedés, a csatornahálózat, az infrastruktúra fejlesztésére, köztisztaságra, idősellátásra, hajléktalan ellátásra és bérlakások felújítására!

Adják vissza az önkormányzatoknak járó pénzt!
A gépjárműadó, az iparűzési adó elvételével és az ingyenes parkolás bevezetésével Józsefvárostól eddig 4,5 milliárd forintot vett el a Fidesz, míg Ferencvárostól több mint 3 milliárdot! Azt követeljük a kormánytól, hogy adja vissza ezt a pénzt, hogy abból közterület felügyelőket, köztisztasági munkásokat, szociális munkásokat tudjon felvenni a két kerület és jusson a bérlakások felújítására, új tisztítógépek vásárlására, a kerületek zöldítésére!

Követeljük Orbán Viktortól, Kocsis Mátétól, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjétől és Sára Botondtól, Budapest kormánybiztosától, hogy ne büntessék tovább a budapestieket!
Mi pedig, ha ezt nem teljesítik, mindent meg fogunk tenni azért, hogy a kormányváltás után visszaadjuk ezeket a forrásokat a helyieknek!